Wypróbuj nasz przepis!
Zapiekanka z polędwiczki wieprzowej, kaszy i warzyw

Składniki

Sposób przygotowania

Polędwiczkę posól, popieprz i obsmaż ze wszystkich stron na patelni na oleju lub na maśle klarowanym. Mięso zdejmij z patelni, niech chwilę „odpocznie”, następnie pokrój w plastry. Kaszę ugotuj na półtwardo (połowa czasu gotowania) i odcedź. Warzywa umyj, obierz i pokrój w plasterki lub półplasterki. Podsmaż warzywa na patelni na której smażona była polędwiczka. W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę kaszy, na środku połóż plastry mięsa, wszystko przykryj warstwą warzyw i posyp posiekanymi świeżymi ziołami. Całość ostrożnie zalej bulionem, tak żeby całkowicie zakryć kaszę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego

do 180°C na około 25 minut.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *